Pretraživanje odaberi kategoriju

Dedić, Srđan: Autorski album

Autorski album
Ubaci u košaricu
Cijena: 9,95 € 74,97 kn sa PDV-om
Dodaj u favorite »

Gotovo svaka od skladbi na ovom albumu doživjela je međunarodna priznanje bilo kroz nagrade ili izvedbe (Beat On - nagrada za studentske orkestralne radove, Cantus fractalus – izvedba na Svjetskom kongresu saksofonista u Montréalu, Koncert za violončelo i orkestar – izvedba po izboru žirija u Seoulu na Svjetskim danima Međunarodnog društva za suvremenu glazbu, Snake Charmer – prva nagrada na Međunarodnoj skladateljskoj tribini UNESCO, Pariz). Načelo vrsnosti u koje idu i priznanja umjetničkom djelu, također je primijenjeno na istaknute točke razvojnog stvaralačkog procesa intrigantnog autorskog rukopisa Srđana Dedića. 
„Ova je skladba (Cantus fractalus) za mene već odavno predstavljala karakterističnoga Srđana Dedića: po zaigranosti zvukom da bi se od njega stvorila glazba, ali i po maksimalnoj kontroli svega onoga što se s tim zvukom radi!“ (ulomak iz komentara dr. sc. Nikše Glige) 

Hrvatsko društvo skladatelja, Cantus d.o.o., 2006. 
989 052 0610 2
 

  Beat On, za orkestar   Simfonijski orkestar Slovenske radiotelevizije | Anton Nanut, dirigent 
  Cantus fractalus, za kvartet saksofona   Zagrebački kvartet saksofona  
  Koncert za violončelo i komorni orkestar   Nikola Ružević, violončelo | Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije | Mladen Tarbuk, dirigent 
  Snake Charmer, za bas klarinet solo   Ratko Vojtek, bas-klarinet 
  At the Party, za kvartet udaraljki   Supercussion