Pretraživanje odaberi kategoriju

Uvjeti kupovine putem internetske trgovine Cantus.hr

OPĆI PODACI

Internetsku prodaju na Cantus.hr internetskoj trgovini i internet stranicama www.cantus.hr obavlja društvo s ograničenom odgovornošću Cantus d.o.o., Berislavićeva 9, 10000 Zagreb, Hrvatska, OIB: 35289396071. Cantus d.o.o. je društvo upisano u Sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, MBS: 080330941. Temeljni kapital društva: 800.000,00 kn, uplaćen u cijelosti. Odgovorna osoba i član uprave je Mirjana Matić, direktorica.

 

OPĆE ODREDBE 

Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internetskim stranicama. 

Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je Cantus d.o.o., Berislavićeva 9, 10000 Zagreb, a Kupac robe je posjetitelj internetske trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

Korištenje usluga internetske trgovine Cantus d.o.o.-a odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje internetske trgovine Cantus d.o.o.-a od maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a Cantus d.o.o. ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

 

SLIKE I OPISI

Cantus d.o.o. pokušava biti što precizniji u opisu proizvoda, ali ipak ne može garantirati da su opis, slika i tehnički podaci proizvoda u potpunosti točni.

 

CIJENE I RAČUNI

Cijene proizvoda i poštarine su izražene u kunama (kn), sadrže PDV, vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje, računi se obračunavaju i izdaju isključivo u kunama prema važećim zakonima i propisima Republike Hrvatske.  Važeće su one cijene i ostale pogodnosti (kuponi, popusti, načini dostave, darovi...) koje su na snazi na dan zaprimanja narudžbe. Važeći je izvorni račun koji kupac zaprima prilikom plaćanja odnosno dostave na temelju općih uvjeta prodaje, objavljenih na ovoj stranici i potvrđenih pri ispostavi narudžbe.

 

IZJAVA O KONVERZIJI

Sva plaćanja izvršavaju se u Hrvatskoj kuni. Iznos terećenja na vašoj kreditnoj ili debitnoj kartici, ukoliko kupujete iz inozemstva, bit će preračunat u Vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi izdavača kartice. Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj web stranici.

 

NARUČIVANJE

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Roba se naručuje isključivo elektronskim obrascem – košarica internetske trgovine. Od kupca se zahtjeva da unese kontakt podatke i adrese (vlastitu i dostavnu) kako bi se zaključio proces narudžbe. Proizvodi se smatraju naručenim kada kupac obavi cijeli proces naplate (checkout proces). Po primitku narudžbe Cantus. d.o.o. šalje obavijest korisniku o njenom zaprimanju na e-mail adresu koju je korisnik naveo.

Cantus d.o.o obavezuje se isporučiti sve dostupne proizvode. Ukoliko neki (ili sve) proizvode nije u mogućnosti isporučiti kontaktirat će telefonski i/ili putem e-maila korisnika kako bi dogovorili isporuku zamjenskog(skih) proizvoda ili otkazivanje narudžbe. 

Cantus d.o.o. obvezuje se narudžbu poslati u roku od 3 radna dana od potvrde narudžbe.

 

PRISTANAK NA OPĆE UVJETE KORIŠTENJA, PRODAJE I POSLOVANJA

Klikom na tipku Pošaljite narudžbu kupac potvrđuje da je upoznat sa svim općim uvjetima korištenja, uvjetima prodaje i uvjetima poslovanja koji su navedeni na ovoj stranici i da se sa svim uvjetima slaže te da je prilikom registracije i upisa podataka za kupnju na njih bio u potpunosti upozoren.

 

NAČINI I MOGUČNOSTI PLAĆANJA

 

Način plaćanja kupac bira prilikom procesa narudžbe: 

1)      plaćanje kreditnim i debitnim karticama - moguće je plaćanje DIners®, MasterCard® i Visa kreditnim karticama te Maestro debitnom karticom putem sigurnosnog provjerenog sustava autorizacije kreditnih kartica HT PayWay.

 

           


2)      plaćanje općom uplatnicom/internetskim bankarstvom – kod izbora ovog načina plaćanja, tijekom check-out procesa primit ćete sve podatke potrebne za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune – putem banke, pošte, Fine ili sl.  

Po zaprimljenoj uplati ili informaciji o uspješnoj autorizaciji, poslat ćemo vam naručene proizvode.

 

IZJAVA O SIGURNOSTI

HT Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

                                 

 

 

3d secure upute za sigurnu internetsku trgovinu >>> 

 

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Cantus d.o.o se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Cantusa d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Više o načinima zaštite osobnih podataka pročitajte na linku:

 

DOSTAVA ROBE

Internet trgovina Cantus.hr artikle i proizvode dostavlja u cijeloj Hrvatskoj i u inozemstvo.

Svi proizvodi dostavljaju se Hrvatskom poštom. Trošak dostave obračunava se automatski prilikom kupnje proizvoda prema tarifi Hrvatske pošte. 

Uobičajena dostava na teritoriju RH je od 3-5 radnih dana ovisno o slanju pošiljke dok je uobičajena dostava izvan RH od 7-14 radnih dana. Ako mislite da dostava Vaše narudžbe kasni, o tome nas odmah obavijestite na cantus@cantus.hr ili nas nazovite na telefon 01/4825-360 i mi ćemo se potruditi saznati gdje je trenutno Vaša narudžba. 

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenim rukovanjem u prijevozu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan pri preuzimanju proizvoda provjeriti moguća oštećenja i odmah ih reklamirati radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

 

OTKAZIVANJE NARUDŽBE OD STRANE INTERNET TRGOVINE CANTUS.HR

Internet trgovina Cantus.hr pridržava pravo odustanka od isporuke narudžbe u slučajevima kada na zalihama internet trgovine Cantus.hr ponestane naručenih proizvoda, ako kod kupca utvrdimo povećani rizik plaćanja, ako narudžba nije bila ispunjena u skladu s Općim uvjetima poslovanja spomenutim na ovoj stranici ili ako je došlo do očite pogreške u cjeniku.

U pojedinačnim slučajevima, zbog velike potražnje, moguće je da neke od naručenih proizvoda ne možemo isporučiti, odnosno da su neki od proizvoda iz ponude rasprodani. U slučaju rasprodanih proizvoda, kupac će biti obaviješten putem računa pri isporuci dobavljivih proizvoda, ili pismom, elektroničkom poštom, pozivom, SMS-om ili drugačije te naravno neće biti terećen za kupovinu istih odnosno uplaćena sredstva će biti vraćena u što skorijem roku ukoliko internet trgovina Cantus.hr ne može isporučiti rasprodane proizvode.

 

REKLAMACIJE

Kupac ima pravo na reklamaciju robe u zakonskom roku. Reklamacije se zaprimaju pismenim putem na e-mail cantus@cantus.hr s napomenom: REKLAMACIJA PO NARUDŽBI (br. narudžbe). U slučaju reklamacije Kupac je dužan vratiti proizvod Prodavatelju na navedenu adresu u roku dogovorenom s Prodavateljem. Reklamacija će se smatrati valjanom ukoliko se pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. Prodavatelj je dužan u roku od 15 dana od dana primitka valjane reklamacije Kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos.

 

PRAVA POTROŠAĆA

Kupcu u internet trgovini Cantus.hr pripadaju sva prava po Zakonu o zaštiti potrošača.

Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

U slučaju sklapanja ugovora o kupoprodaji, rok iz gornjeg stavka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

U slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu na odnose potrošača i trgovca primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima o odgovornosti za materijalne nedostatke stvari (Narodne novine br. 35/05., 41/08. i 78/15.)

Ako trgovac ili proizvođač daje jamstvo za ispravnost prodanog proizvoda dužan je ispuniti obveze propisane Zakonom o obveznim odnosima o jamstvu za ispravnost prodane stvari, kao i obveze preuzete jamstvom.

 

KORISNIČKA PODRŠKA

Imate li bilo kakvih pitanja ili poteškoća u radu u internet trgovini Cantus.hr, slobodno nam se obratite na adresu cantus@cantus.hr.

Ukoliko imate prigovor molimo pročitajte Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača:

Sukladno članku 8. stavku 2. Zakona o zaštiti potrošača (NN 79/07, 125/07–isp., 79/09 i 89/09– isp. i 133/09), obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših proizvoda i usluga, u pisanom obliku, mogu dostaviti na adresu: Cantus d.o.o., Berislavićeva 9, 10000 Zagreb, Hrvatska, ili e-mailom na adresu cantus@cantus.hr. Odgovor na vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

 

IZMJENE UVJETA KUPOVINE

Cantus d.o.o. zadržava pravo mijenjati i ažurirati ove Uvjete kupovine. Svaka izmjena Uvjeta kupovine biti će objavljena na internetskim stranicama Cantusa