Pretraživanje odaberi kategoriju

Hrvatski gitarski kvartet: Bagatelle za kućnu upotrebu

Bagatelle za kućnu upotrebu
Ubaci u košaricu
Cijena: 8,30 € 62,54 kn sa PDV-om
Dodaj u favorite »
Želja im je bila, kažu članovi Hrvatskoga gitarskoga kvarteta, obilježiti petogodišnje djelovanje ansambla snimanjem onih skladbi hrvatskih skladatelja koje dosad još nisu snimljene, a iz pripreme projekta posebno su izdvojili susrete i razmjene mišljenja sa skladateljem Zoranom Juranićem, čiji je naslov skladbe ujedno i naslov kompaktne ploče.
 
 
HRVATSKI GITARSKI KVARTET
Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić održali su prvi zajednički koncert 2016. godine. Nakon toga predstavili su se publici u Hrvatskoj, Sloveniji i Češkoj na više koncertnih turneja te na koncertima sa Zagrebačkim solistima i s Varaždinskim komornim orkestrom. Za koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama 2017. godine nagrađeni su nagradom Orlando. Od 2020. godine Kvartet nastupa pod imenom Hrvatski gitarski kvartet. Iste su godine s još četvero kolega gitarista (Morana Pešutić, Pedro Riberio Rodrigues, Tomislav Vukšić i Krešimir Bedek) izdali album Guitarrismo (Croatia Records). Album je nominiran za diskografsku nagradu Porin u dvjema kategorijama. Koncertni program Kvarteta obuhvaća gotovo sve glazbene epohe, pazeći pritom da izvedbe i praizvedbe skladbi hrvatskih skladatelja budu njegov neizostavan dio.
 
(Petra Pavić, iz knjižice izdanja)
 
 
Hrvatsko društvo skladatelja, Cantus d.o.o., 2022.
88924504372

 

Anđelko Klobučar  Tri stavka   
Miroslav Miletić  Suite du Bourdon   
Viktorija Čop  Meditacija i Gambolero   
Zoran Juranić  Bagatelle za kućnu upotrebu   
Gordan Tudor  Bašamar    
Ivo Josipović  Drmeš za Pendereckog i gitare  Hrvatski gitarski kvartet i gosti: Morana Pešutić, Krešimir Bedek, Tomislav Vukšić i Pedro Ribeiro Rodrigues; gitare  
  Mp3#1140