Pretraživanje odaberi kategoriju

Zagrebačka filharmonija: The Wonderful Monster of Time

Hrvatski skladatelji na prijelazu milenija
The Wonderful Monster of Time
Ubaci u košaricu
Cijena: 8,30 € 62,54 kn sa PDV-om
Dodaj u favorite »

Iako današnje ime nosi tek od 1920. godine, ZAGREBAČKA FILHARMONIJA postoji kao profesionalno orkestralno tijelo 50-tak godina dulje od svojega imena.

U tom stoljeće i pol dugom razdoblju, Orkestar je bio vodeći promotor glazbene umjetnosti ne samo u gradu čije ime nosi, već diljem Hrvatske, te njezin veleposlanik na četiri kontinenta.

Dojmljiv je broj Filharmonijinih koncerata tijekom tog razdoblja u matičnom gradu, ali možda je još impresivniji popis zemalja, gradova i dvorana u kojima je proteklih desetljeća orkestar muzicirao.

Za to su između ostalih bili zaslužni umjetnički voditelji i šefovi dirigenti od Ivana pl.Zajca i Krešimira Baranovića, Milana Sachsa i Friedricha Zauna, preko Lovre pl.Matačića, Milana Horvata, Pavla  Dešpalja i Pavela Kogana, do Kazushija Onoa, Alexandera Rahbarija i Vjekoslava Šuteja, te u posljednjem desetljeću Davida Danzmayra i trenutnoga Dawida Runtza.

 

Hrvatsko društvo skladatelja | Cantus d.o.o., 2021.

88924503142

 

Marko Ruždjak  Andantino, za gudače i čembalo   ZF | Filip Fak, čembalo 
Dalibor Bukvić  Why Not?, za orkestar   
Frano Parać  Muzika za gudače    
Berislav Šipuš  ...e sarai sola sul lago, za orkestar    
Olja Jelaska  Modri val, za simfonijski orkestar    
Ivo Josipović  Dernek, za dva klavira udaraljke i gudače  ZF | Danijel Detoni & Filip Fak, klavir / piano | Ema Krešić, Leonardo Losciale & Željko Grigić, udaraljke/ percussion 
Dubravko Detoni  The Wonderful Monster of Time