Pretraživanje odaberi kategoriju

Kutnar, Katarina & Krpan Katarina: Sanjarenje

 Sanjarenje
Ubaci u košaricu
Cijena: 6,64 € 50,03 kn sa PDV-om
Dodaj u favorite »

Kat

Katarina Kutnar, violina
Katarina Krpan, klavir
 

O svojem zajedničkom, snovitom, projektu umjetnice Katarina Krpan i Katarina Kutnar kažu: „Suradnja je započela kada je maestro Berislav Šipuš snimao nosač zvuka sa svojim djelima, Zajedno, te je nas odabrao da snimimo njegovu kompoziciju Tri kratke priče iz slijepe šume.

Nakon toga svirale smo, 2018., na natjecanju Ferdo Livadić, na kojem smo pobijedile i dobile nagradu za najbolju izvedbu kompozicije hrvatskog autora, i to baš Šipuševih Triju kratkih priča. Svirale smo recitale u Osoru, u Primoštenu, Grožnjanu, Zagrebu te na televizijskim gostovanjima, kao što su nastup u emisiji Dobro jutro Hrvatska i prijenos Božićnoga koncerta u HAZU-u 2020.

Zbog trenutačne situacije bilo je teže realizirati snimanje, jer dogovoreni termini poklopili su se s prvim tjednom lockdowna – zatvaranja u ožujku, ali koliko god ta godina bila čudna i neočekivana, uspjele smo na koncu ostvariti ovaj mali san.

Koncept ovoga CD-a bio je snimiti djela za violinu i klavir koja imaju zajedničku poveznicu, a to su snovi. Snovi mogu biti nešto za čime težimo cijeloga života, a mogu biti i nešto što nam se samo na tren pričini ili jednostavno postoji u našoj mašti.

Odlučile smo da naslov CD-a bude nešto moderniji – taj je hashtag naš prepoznatljiv znak, a i simbol naše suradnje: #kkkk.“

 

Hrvatsko društvo skladatelja | Cantus d.o.o., 2020.

88924502912

 

Jean Sibelius  Berceuse   
Boris Papandopulo  Meditacija    
Berislav Šipuš  Il Canto di Amaraath, il Sogno del Ritorno   
Gabriel Fauré  Après un rêve    
Claude Debussy  Clair de Lune    
Frano Đurović  Djevojčice će ti pričati o svojim snovima    
Manuel de Falla  Nana    
Stanko Žepić  Uspavanka za Katharinu    
Dora Pejačević  Canzonetta   
Dora Pejačević  Menuett   
Dora Pejačević  Romanca    
Dora Pejačević  Elegija    
Dora Pejačević  Meditacija    
Eugène Ysaÿe  Rêve d’enfant