Pretraživanje odaberi kategoriju

Sax and the Machine, za alt saksofon i Kymu

Sax and the Machine za alt saksofon i Kymu*  

godina nastanka: 2013. 
trajanje: 9’ 
praizvedba: 06.11.2011., Opatija, Hotel Imperial 47. Glazbena tribina HDS-aKoncert Gordana Tudora, saksofoni i elektronikapraizveo Gordan Tudor  
Skladba je objavljena na nosaču zvuka Gordan Tudor: Post Nubila Phoebus / Croatian Contemporary Music for Saxophone / Cantus, 2015. 
 
Neke izvedbe skladbe: Alpen Classica Saxfest, Italy (2018.); World Saxophone Congress, Zagreb (2018.); Dani Julija Knifera, Osijek (2018.); The International Rostrum of Composers (IRC), Tallinn (Estonia) (2015.) 
 
Audio zapis dostupan je na linku: 
https://www.youtube.com/watch?v=5skD8_YTwTo 
 
*postoji verzija za alt saksofon i traku 

 

 

Ana Horvat završila je studij elektroničke kompozicije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi Zlatka Tanodija. Kompoziciju je učila i kod Marka Ruždjaka te Srđana Dedića.

Osim elektroničkih skladbi, te skladbi za akustične instrumente, autorica je glazbe za film, plesne predstave, performanse, operu, radioigre i umjetničke instalacije te je (ko)autorica više umjetničkih instalacija, multimedijalnih radova i plesnih predstava. Zanima je spajanje različitih područja umjetnosti, te umjetnosti i znanosti stoga surađuje s drugim umjetnicima (slikarima, grafičarima, montažerima, redateljima, plesačima, koreografima…), kao i s programerima, znanstvenicima, robotičarima, elektroničarima, hakerima, DIY/DIWO entuzijastima....  

 
Autorica je prve ikad skladane akustičko-luminoakustičke skladbe, nastale u suradnji s dvojcem Lightune.G kojeg čine Miodrag Gladović, inženjer elektroakustike i multimedijalni umjetnik Bojan Gagić. Za tu skladbu Ministarstvo kulture - Poticaj za hrvatsko glazbeno stvaralaštvo za skladbu Miramar/AC 
Skladbe i projekti na kojima je sudjelovala predstavljeni su na koncertima, festivalima, izložbama, rezidencijama, radionicama i tribinama u Hrvatskoj i inozemstvu.  
Aktivni je član zagrebačkog makerspace-a Radione koji djeluje s ciljem povezivanja područja umjetnosti, znanosti i tehnologije, a u sklopu kojeg je sudjelovala na brojnim izložbama, koncertima, radionicama i istraživanjima.  
 
Članica je audio kolektiva MMessy Oscillators, čiji se rad bazira na istraživanju zvuka, izradi elektroničkih instrumenata i izvođenju live elektronike.