Pretraživanje odaberi kategoriju

Pika's Tale, za klarinet i elektroniku

Pika's Tale za bas klarinet i elektroniku

narudžba MBZ/HDS

godina nastanka: 2013. 

trajanje: 9’20” 
praizvedba: 6.4.2013., Zagreb, Teatar &TD polukružna dvorana  
27. Muzički biennale Zagreb
Koncert Heather Roche, klarineti i elektronika
praizvela Heather Roche 
 
 

Ana Horvat završila je studij elektroničke kompozicije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi Zlatka Tanodija. Kompoziciju je učila i kod Marka Ruždjaka te Srđana Dedića.  

Osim elektroničkih skladbi, te skladbi za akustične instrumente, autorica je glazbe za film, plesne predstave, performanse, operu, radioigre i umjetničke instalacije te je (ko)autorica više umjetničkih instalacija, multimedijalnih radova i plesnih predstava. Zanima je spajanje različitih područja umjetnosti, te umjetnosti i znanosti stoga surađuje s drugim umjetnicima (slikarima, grafičarima, montažerima, redateljima, plesačima, koreografima…), kao i s programerima, znanstvenicima, robotičarima, elektroničarima, hakerima, DIY/DIWO entuzijastima....  

Autorica je prve ikad skladane akustičko-luminoakustičke skladbe, nastale u suradnji s dvojcem Lightune.G kojeg čine Miodrag Gladović, inženjer elektroakustike i multimedijalni umjetnik Bojan Gagić. Za tu skladbu Ministarstvo kulture - Poticaj za hrvatsko glazbeno stvaralaštvo za skladbu Miramar/AC 
Skladbe i projekti na kojima je sudjelovala predstavljeni su na koncertima, festivalima, izložbama, rezidencijama, radionicama i tribinama u Hrvatskoj i inozemstvu.  
Aktivni je član zagrebačkog makerspace-a Radione koji djeluje s ciljem povezivanja područja umjetnosti, znanosti i tehnologije, a u sklopu kojeg je sudjelovala na brojnim izložbama, koncertima, radionicama i istraživanjima.  
 
Članica je audio kolektiva MMessy Oscillators, čiji se rad bazira na istraživanju zvuka, izradi elektroničkih instrumenata i izvođenju live elektronike.