Pretraživanje odaberi kategoriju

Fidri, Ladislav: Memories

Jazz balade
Memories
Ubaci u košaricu
Cijena: 9,95 € 74,97 kn sa PDV-om
Dodaj u favorite »

Solisti Ladislav Fidri, krilnica i Saša Nestorović, saksofon | Big Band Hrvatske radio televizije | Gudački orkestar Hrvatske radiotelevizije | dirigent Silvije Glojnarić 

Ladislav Fidri, skladatelj, trubač, krilničar, aranžer i dirigent, veteran Big Banda Hrvatske radiotelevizije, nekadašnjeg Plesnog orkestra Radio Zagreba, album Memories oblikovao je kao niz od jedanaest jazz balada, a predstavlja ih kroz nove snimke autorskih skladbi i vlastite obrade partitura američkih jazz legendi. 
„Memories su album koji potvrđuje apsolutnu zrelost umjetnika… Bez ikakve sumnje, riječ je o jednom od najboljih virtuoza trubača koje je hrvatski jazz iznjedrio, a koji je nadaren istinskom imaginacijom i osjećajnošću. Ladislav Fidri, kao skladatelj, solist i aranžer u svakome trenutku pronalazi pravi umjetnički odgovor za glazbu visokih standarda i kriterija koju promovira gotovo simultanom i hipnotičkom komunikacijom sa svim glazbenim protagonistima ovoga vrijednog ostvarenja. Za vjerovati je da će ga tek bliža povijest inaugurirati na zasluženi pijedestal hrvatskoga jazz stvaralaštva.“ (mr. sc. Nino Zubčević, iz teksta dvojezičnog izdanja popratne knjižice; hrvatski/engleski) 

Cantus d.o.o., 2009. 
989 052 08702

Ladislav Fidri  Balada za nju | A Ballad for Her   
Silvije Glojnarić - arr. Ladislav Fidri  Dreams   
J. F. Coots - S. Lewis - Ladislav Fidri  For All We Know   
Ladislav Fidri  Zauvijek | Forever   
Jimmy Dorsey - Ladislav Fidri  I'm Glad There is You   
Ladislav Fidri  Loža Shadows   
Ladislav Fidri  Nocturno | Nocturne   
Hoagy Carmichael - Ladislav Fidri  Stardust   
Johnny Mandel - Ladislav Fidri  A Time For Love   
Ladislav Fidri  Uspomene | Memories