Pretraživanje odaberi kategoriju

Kondža, Zorica: Hodajmo po zvijezdama

Hodajmo po zvijezdama
Ubaci u košaricu
Cijena: 11,61 € 87,48 kn sa PDV-om
Dodaj u favorite »

Tijekom dva desetljeća, od prvog nastupa na festivalu Zagreb '80 s impresivnom izvedbom pjesme "Sve je neobično ako te volim", Zoricu Kondžu je pratio glas najbolje sačuvane tajne hrvatske pop glazbe. Svojim prvim samostalnim albumom "Hodajmo po zvijezdama" Zorica je, barem na razini diskografije, prekinula famu o skrivenoj škrinji vokalnoga blaga. 
Zanimljivo je, ali i znakovito, da je 20-godišnji estradni put po zvijezdama Zorice Kondže najčešće bio popločen priznanjima znalaca. O svim njezinim festivalskim nagradama, a ima ih više nego prstiju obje ruke, uvijek je presudio žiri struke. Istodobno, Zorica je zahvaljujući besprijekornim nastupima uživo stekla ugled koji u razmjerima pozornice obično obilježavamo izrazom La diva. Zadnji od mnogih primjera još je u sjećanju: doprinos obradi skladbe "Stand By Me" u društvu Josipe Lisac, Nine Badrić i Zdenke Kovačiček na koncertu Baloon 2 početkom ožujka 2001. Nakon takvih i bezbrojnih sličnih iskustava slušatelji bi se zapitali: "A kad će glas Zorice Kondže napokon biti zabilježen na ploči?". Odgovor je: "Hodajmo po zvijezdama". 
On je posljedica iskustva, talenta i, na kraju, Zoričine životne i profesionalne veze sa skladateljem, klavijaturistom, aranžerom i producentom Joškom Banovom koji je uobličio koliko dobar, toliko i začudan projekt. Zorica Kondža, naime, objavljuje svoj nastupni album za "Cantus" s kreditom sjajnog i samozatajnog doprinosa glazbenoj sceni na kojoj su, u vrijeme njezinih početaka, neke današnje suputnice samo sanjale o uspjehu, a neke je u međuvremenu zameo vjetar. 

Uz CD objavljena je i kaseta. 

Cantus, 2001. 
988 984 9180 2