Pretraživanje odaberi kategoriju

Papandopulo, Boris : Mala suita za duhački kvintet

partitura
Mala suita za duhački kvintet
Ubaci u košaricu
Cijena: 9,76 € 73,54 kn sa PDV-om
Dodaj u favorite »
Posvećeno Zagrebačkom duhačkom kvintetu
 
I -  Pastorale
II - Intermezzo
III - Scherzo
 
 
REDAKTORSKA BILJEŠKA
MALA SUITA za duhački kvintet, skladana 1944. godine, posvećena je prvom sastavu Zagrebačkog duhačkog kvinteta (Juraj Hus, Ivo Maretić, Josip Pomykalo, Rudolf Klepač i Stevo Vuković) i ide u red najuspješnijih ostvarenja hrvatske komorne glazbe za duhače. 
Kao dugogodišnji član druge generacije Zagrebačkog duhačkog kvinteta (Zoran Despot, Georg Draušnik, Josip Nochta, Marijan Kobetić i Prerad Detiček), stekao sam veliko iskustvo u interpretiranju glazbe Borisa Papandopula, pa u ovom izdanju donosim neke svoje sugestije proizašle iz mnogih izvedbi ovoga djela, kao i iz mojega pedagoškog rada s kvintetima studenata Muzičke akademije.
Moje intervencije u interpretaciji Male suite sastoje se u pravilnom fraziranju, dodavanju lukova i isticanju važnosti da se tematski materijal jasno razazna. Pjevni drugi stavak zahtijeva potpuni legato kao što je to moguće kod ljudskog glasa. Na završetku stavka flauta je kroz 14 taktova vrlo visoko eksponirana, pa sam uz dopuštenje autora taj dio prebacio oktavu niže. U trećem sam stavku označio tempo koji odgovara karakteru scherza.
Želja mi je bila, a i cilj, istaknuti umjetnićku ulogu skladbe, njeno bogatstvo boja, kao i veliku inventivnost Papandopulova stvaralaštva.
 
Prerad Detiček
 
 
Cantus d.o.o., 2007.
Broj izdanja: Can. 024-0372
ISMN M-706710-37-2
 
 
Najam izvedbenog materijala:
HDS 
Služba muzičkih materijala 
Berislavićeva 7/II 
telefon: +385 01 4816 909
fax: +385 01 4816 913
10000 Zagreb
 
Kontakti:
suzana.markovic@hds.hr
jelica.bojic@hds.hr