Pretraživanje odaberi kategoriju

Promocija albuma - Tamara Obrovac Transhistria ensemble LIVE @ ZKM

Promocija albuma - Tamara Obrovac Transhistria ensemble LIVE @ ZKM

 

Pozivamo Vas na predstavljanje dvostrukog CD-a Tamare Obrovac "Live @ ZKM" sa snimkom sjajnog koncerta njenog Transhistria ensemblea u Zagrebačkom kazalištu mladih održanog u studenom 2016. godine, objavljenog u izdanju Cantusa.

Promocija će se održati u petak, 7. prosinca 2018. u 11 sati u Croatia Records Music Shopu (Bogovićeva 5, Zagreb), a uz kratko predstavljanje albuma i druženje s Tamarom bit će moguće i kupiti album, koji će Tamara rado i potpisati.

Nakon deset studijskih, ovo je Tamarin dugo očekivani prvi "live" album.
Svi koji su bar jednom bili na koncertu Tamare Obrovac svjedočili su nevjerojatnoj slobodi, opuštenosti i inventivnosti koji karakteriziraju live izvedbe svih njezinih glazbenih formacija, redom sastavljenih od vrhunskih glazbenika; upravo te spontane interakcije između samih glazbenika, ali i publike, čine njezine koncerte fascinantnima i neponovljivo drukčijim od studijskih snimaka.

Ta se alkemija između glazbenika i publike dogodila i na koncertu u dupkom punoj dvorani ZKM-a, zabilježenom na ovom live albumu, na kojem su Tamarine skladbe u izvedbi njezinih sjajnih suradnika doživjele opet nove, neočekivane, nekonvencionalne i neponovljive transformacije.

O doživljaju koncerta iz medija:
"Tamarina, gotovo telepatska veza s njenim međunarodnim kolektivom glazbenika, cijeli koncert  učinila je gotovo nadrealnim iskustvom, gdje se metafizička snaga zajedničkog stvaranja osjetila u svakoj pjesmi.
(D. Glivetić, portal Ravno do dna)

 

TRANSHISTRIA ENSEMBLE
Tamara Obrovac / glas, skladbe
Fausto Beccalossi / harmonika
Uroš Rakovec / gitara, mandola
Žiga Golob / kontrabas
Krunoslav Levačić / bubnjevi

 

Tamara o koncertu u ZKM-u:

Zagreb je grad u kojem sam provela studentske dane, otkrila jazz i održala mnogobrojne koncerte, stoga mi je drago što je ovaj prvi “live” CD snimljen u meni posebno dragoj dvorani ZKM-a; atmosfera je bila prekrasna, sjajna publika, odlična svirka i odlična snimka; sve što je potrebno za dobar live! Hvala sjajnim glazbenicima Transhistria ensemblea, vjernoj publici i svima koji su sudjelovali u produkciji ovog posebnog koncerta i CD-a.