Pretraživanje odaberi kategoriju

Chansonfest - natječaj za nove skladbe

Chansonfest - natječaj za nove skladbe

 

Umjetnička organizacija Chansonfest objavljuje natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na Međunarodnom festivalu šansone Chansonfest 2017.

Chansonfest se održava pod pokroviteljstvom i uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Hrvatskog društva skladatelja.

U obzir dolaze samo radovi visoke umjetničke vrijednosti u kojima glazba i stihovi čine jedinstvenu  cjelinu. Chansonfest nema natjecateljski karakter, a sve se skladbe izvode uživo.

 

Prijava za natječaj treba sadržavati naslov skladbe, podatke o autorima, notni zapis (s tekstom i harmonijskim simbolima) ili demo snimku (cd ili mp3) te ispis stihova.

Autori odabranih skladbi obvezuju se u roku od 30 dana od dana objavljivanja rezultata natječaja potpisati s organizatorom izdavački ugovor.

Autori i izvođači skladbi odabranih za izvedbu prenose pravo na organizatora da odabrane skladbe izvede, snimi i prenese preko radija i televizije te da ih objavi na nosaču zvuka i/ili  slike odnosno da neka prava snimljene izvedbe prenese na treću osobu. Sva ostala autorska i izvođačka prava autor, odnosno izvođač pridržava za sebe, uz pravo da samostalno izda skladbu.

 

Odabrane skladbe bit će izvedene na Međunarodnom festivalu šansone „Chansonfest“ uz eventualni izravni ili odloženi radijski i/ili televizijski prijenos u četvrtak, 16. studenog 2017. s početkom u 20,00 sati u Zagrebačkom gradskom kazalištu „Komedija“, Kaptol 9.

Rok predaje radova je 20. rujna 2017.

Radovi se šalju poštom na adresu:

HRVATSKO DRUŠTVO SKLADATELJA
Berislavićeva 9
10000 Zagreb, Hrvatska
Tel. 385 (0)1 4872 370; fax 385 (0) 1 4872 372;

e-mailom: chansonfest@email.t-com.hr