Pretraživanje odaberi kategoriju

Chansonfest 2016. - natječaj za nove skladbe

Chansonfest 2016. - natječaj za nove skladbe
 

Umjetnička organizacija Chansonfest objavljuje natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na Međunarodnom festivalu šansone Chansonfest 2016.

 
Chansonfest se održava pod pokroviteljstvom i uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Hrvatskog društva skladatelja.
 
U obzir dolaze samo radovi visoke umjetničke vrijednosti u kojima glazba i stihovi čine jedinstvenu  cjelinu. Chansonfest nema natjecateljski karakter, a sve se skladbe izvode uživo.
 
Prijava za natječaj treba sadržavati naslov skladbe, podatke o autorima, notni zapis (s tekstom i harmonijskim simbolima) ili demo snimku (cd ili mp3) te stihove.
 
Autori odabranih skladbi obvezuju se u roku od 30 dana od dana objavljivanja rezultata natječaja potpisati sa organizatorom izdavački ugovor.
 
Autori skladbi odabranih za izvedbu prenose pravo na organizatora da odabrane skladbe izvede, tiska i objavi (emitira) preko radija i/ili televizije te da ih objavi na nosaču zvuka i/ili slike odnosno da svaka ili neka prava prenese na treću osobu. Sva ostala prava autor pridržava za sebe, uz pravo da samostalno izda skladbu. 
 
Odabrane skladbe bit će izvedene na Međunarodnom festivalu šansone „Chansonfest“ uz eventualni izravni ili odloženi radijski i televizijski prijenos u četvrtak, 17. studenog 2016. s početkom u 20,00 sati u Zagrebačkom gradskom kazalištu „Komedija“, Kaptol 9.
 
Rok predaje radova je 20. rujna 2016. 
 
Radovi se šalju poštom na adresu:
HRVATSKO DRUŠTVO SKLADATELJA
Berislavićeva 9
10000 Zagreb, Hrvatska
Tel. 385 (0)1 4872 370; fax 385 (0) 1 4872 372; 
Internetom: chansonfest@email.t-com.hr