Pretraživanje odaberi kategoriju

Novi album

Novi album

Špirologija objavila jazz album prvijenac 

"August...Rhythm Changes"

 
 
Špirologija je gypsy jazz sastav iz Zagreba. Čine ga Ivan Grgić-Špiro (gitara), Mirko Prišlin (gitara) i Mario Torbica (kontrabas). Iako je sastav nastao kao autorski projekt, Ivan Grgić i njegov sastav izvode i dobro poznate jazz manouche standarde.
 
Upravo su objavili debitantski album za izdavačku kuću Cantus pod nazivom August...Rhythm changes koji donosi deset originalnih kompozicija i jednu izvedbu tradicionalne skladbe.
 
Na albumu su sudjelovali Mirko Prišlin (gitara), Mario Torbica (kontrabas) te Mario Jamnić (također kontrabas) koji se pojavljuje u izvedbama originalnih skladbi Rose Fairy i Victor's palace, isto kao i izvrsni čileanski multiinstrumentalist Diego Ortiz (harmonika). Kompozicije su snimljene u Sunday Studiju, a miks i master ostvario je Vedran Baotić.
 
"Jako sam sretan što napokon, nakon petnaest godina upoznavanja jazz manouchea, imam priliku pokazati svijetu svoj rad. Uz najveći uzor – Djanga Reinhardta, veliki utjecaji na moje stvaralaštvo bili su i ostali gitaristi romskog podrijetla kao što su Angelo Debarre, Stochelo Rosenberg i Tchavolo Schmitt. Usto, spomenuo bih i sve kolege s kojima sam imao priliku surađivati, a pogotovo one iz benda Gadjo Manouche u kojem sam proveo nezaboravne trenutke", rekao je autor skladbi i frontmen benda Ivan Grgić. Grgić je široj javnosti poznat i kao Reper iz Sobe koji uz jazz, stvara i sjajan hip hop.
 
Album preslušajte na svim digitalnim platformama: https://bfan.link/august-rhythm-changes.
 
Objavljen je i prvi video-singl s albuma, pjesma Victor's palace. Produkciju videa potpisuje ekipa iz Izvan fokusa: https://youtu.be/4HMb9ltTjBs.