Pretraživanje odaberi kategoriju

Dunjaluk novi singl

Dunjaluk novi singl
Foto: Marina Uzelac 
 
 

Dunjaluk singlom i spotom najavili studijski album

 
World music dvojac Dunjaluk objavio je prvi singl s nadolazećeg studijskog albuma - „Džidža”. Uz pjesmu je objavljen i videospot, koji potpisuje bend u suradnji s Dinkom Doringom. Za kostimografiju je odgovorna Modna Sova, a za šminku Iva Rukavina.
 
U pjesmi se dvoje ljudi toliko predaje plesu, da se djevojci potrga sav nakit. „Često osjećam da u postojećim snimkama i aranžmanima tradicijskih pjesama nedostaje žestine koju nudi tekst, kao da poruka ostaje skrivena. U toj suzdržanosti, naravno, često ima puno ljepote. No od 20. stoljeća naovamo suvremena muzika, koju Luka i ja ne možemo i ne želimo ignorirati stvarajući svoje interpretacije sevdalinki, pruža nam sredstva kojima možemo istaknuti neizražene slojeve značenja ili one koje sami upisujemo prepoznajući u tematici svoja iskustva. ‘Džidža’ je dobar primjer: ona je za nas posveta divljanju, gubitku kontrole, uzimanju života u svoje ruke, bez obzira na posljedice”, ističe Dunja.
 
„Aranžman za pjesmu ‘Džidža’ jedan od prvih koji smo uspjeli uobličiti. On nam je dao osjećaj za smjer u kojem želimo ići s albumom”, kaže Luka Čapeta. „Činilo nam se da je tematika pjesme - džidžanje odnosno cifranje, dotjerivanje, a s druge strane i objektiviziranje, dobra prilika da se u spotu dotaknemo glazbene industrije i zahtjeva koje stavlja pred umjetnike, a kojima se istovremeno i opiremo i udovoljavamo im”, dodao je.
 
Dunjaluk, world music projekt Dunje Bahtijarević i Luke Čapete, neobičan je spoj sevdaha, jazza, rocka i psihodelije. Iako se na prvu čini kao da je naziv skrojen od imena članova ovog dueta, radi se o turcizmu koji znači ovozemaljski svijet, koji prikladno imenuje zvuk i identitet Dunjaluka. Njihov album uskoro će objaviti diskografska kuća Cantus.
 
Singl „Džidža” poslušajte na svim digitalnim servisima: https://song.link/dzidza
 
 
 
 
Kontakt za medije:
Đurđica Sarjanović
durdica.sarjanovic@hds.hr