Pretraživanje odaberi kategoriju

Chansonfest

Natječaj za nove skladbe
Chansonfest
Umjetnička organizacija Chansonfest objavljuje natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na Međunarodnom festivalu šansone Chansonfest 2022.
 
Chansonfest se održava pod pokroviteljstvom i uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Hrvatske diskografske udruge i Hrvatskog društva skladatelja.
 
U obzir dolaze radovi visoke umjetničke vrijednosti u kojima glazba i stihovi čine jedinstvenu  cjelinu. Chansonfest nema natjecateljski karakter, a sve se skladbe izvode uživo.
 
Prijava za natječaj treba sadržavati naslov skladbe, podatke o autorima, notni zapis (s tekstom i harmonijskim simbolima) ili demo snimku (cd ili mp3) te ispis stihova.
 
Autori odabranih skladbi obvezuju se u roku od 30 dana od dana objavljivanja rezultata natječaja potpisati s organizatorom izdavački ugovor.
 
Autori i izvođači skladbi odabranih za izvedbu prenose pravo na organizatora da odabrane skladbe izvede, snimi i prenese preko radija i televizije, putem interneta, odnosno objavljivanja putem interneta digitalnim putem ili bilo kojim načinom (re)emitiranja te da ih objavi na nosaču zvuka i/ili  slike odnosno da neka prava snimljene izvedbe prenese na treću osobu. Sva ostala autorska i izvođačka prava autor, odnosno izvođač pridržava za sebe.
 
 
Odabrane skladbe bit će izvedene na Međunarodnom festivalu šansone „Chansonfest“ uz eventualni izravni ili odloženi radijski i/ili televizijski prijenos u četvrtak, 10. studenoga 2022. s početkom u 20,00 sati u Zagrebačkom gradskom kazalištu „Komedija“, Kaptol 9, Zagreb.
 
Rok predaje radova je 17. rujna 2022.
 
 
Radovi se šalju poštom na adresu:
 
HRVATSKO DRUŠTVO SKLADATELJA
Berislavićeva 9
10000 Zagreb, Hrvatska
Tel. 385 (0)1 4872 370; fax 385 (0) 1 4872 372;
 
Internetom: chansonfest@email.t-com.hr    hrvoje.markulj@gmail.com