Pretraživanje odaberi kategoriju

Porin

Porin
Vid Veljak
Foto: Julien Duval

 

Cantusova izdanja osvojila tri Porina u Osijeku!

 

 

Cantusova izdanja slavila su u četvrtak u Osijeku na 29. dodjeli glazbene nagrade PorinSara Glojnarić osvojila je kipić u kategoriji Najbolja skladba klasične glazbe za skladbu "Mora" koja se našla na albumu "Resonance(s) II" Vida Veljaka. Alan Šnajder i Božidar Pandurić dobili su Porina za Najbolju snimku albuma klasične glazbe za izdanje "Sanjarenje", a Krešimir Seletković nagrađen je u kategoriji Najbolja produkcija albuma klasične glazbe za isti album Katarine Kutnar i Katarine Krpan.

"Prvo nama kao klasičnim glazbenicama je čast i privilegija sudjelovati na ovakvom događaju. Mislim da je za klasičnu glazbu to vrlo bitno, da je to i promocija klasične glazbe, ali i pokazatelj da zapravo postoji dobra glazba", rekla je Katarina Krpan. "Nama Porin puno znači i veselile smo se tome još dok smo stvarale CD. Imale smo nekako u vidiku da bismo mogle prijaviti album, a to što smo Porin i osvojile je samo potvrda da to što smo radile je bilo dobro i kvalitetno", dodala je Katarina Kutnar.

 

Glazbenice su i nastupile u izravnom prijenosu iz osječke dvorane Gradski vrt, a ispraćene su ovacijama publike. Njihovo izdanje "Sanjarenje" već je i ranije oduševilo publiku i struku, a svakim novim nastupom dodatno potvrde da je njihova glazba pronašla svoj put do publike te da ondje namjerava i ostati. 

Zahvaljujući njihovu albumu "Sanjarenje" te albumu "Resonance(s) II" Vida Veljaka, Cantus je ove godine imao čak deset nominacija za prestižnu domaću glazbenu nagradu, od kojih je jednu dijelio sa Zagrebačkom filharmonijom. 

"Sanjarenje" i "Resonance(s) II" možete poslušati na svim streaming servisima