Pretraživanje odaberi kategoriju

Poziv za prijavu novih skladbi za izvedbu na koncertu u sezoni Jazz orkestra HRT-a

Poziv za prijavu novih skladbi za izvedbu na koncertu u sezoni Jazz orkestra HRT-a
Prenosimo tekst poziva što ga je HRT objavio za prijavu novih skladbi za izvedbu na koncertu u sezoni Jazz orkestra HRT-a:
 
Hrvatska radiotelevizija – RJ Glazba  – Jazz orkestar HRT-a
OBJAVLJUJU 
POZIV
za prijavu novih skladbi koje će sudjelovati u izboru za izvedbu u sklopu koncerta u sezoni Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem Saše Nestorovića 6. ožujka 2019. u Muzeju suvremene umjetnosti, dvorana Gorgona. 
 
Razmatrat će se isključivo izvorne skladbe u trajanju do 12 minuta koje nikad nisu bile javno izvedene, a namijenjene su jazz orkestru, bez solista ili sa solističkom dionicom (u izvedbi samog skladatelja). Jazz orkestar podrazumijeva standardni big band u sastavu:
– 2 alt saksofona (sopran saksofon, flauta, klarinet)
– 1 tenor saksofon (sopran saksofon, klarinet)
– 1 tenor saksofon (sopran saksofon, klarinet, bas-klarinet, flauta)
– 1 bariton saksofon (bas klarinet, flauta)
– 4 trube (krilnice)
– 3 trombona, 1 bas trombon
– ritam-sekcija: gitara, klavir, kontrabas (bas-gitara), bubnjevi
 
Jedan skladatelj  može sudjelovati u izboru isključivo s jednom skladbom. 
 
O izboru skladbi odlučivat će stručno povjerenstvo u sastavu: Saša Nestorović (dirigent projekta), te Miro Kadoić i Luka Žužić (članovi Jazz orkestra HRT-a).
 
Od svih prijavljenih skladbi, stručno povjerenstvo izabrat će do 10 najboljih koje će biti praizvedene u sklopu koncerta Jazz orkestra HRT-a 6. ožujka 2019. u Muzeju suvremene umjetnosti, dvorana Gorgona. Kriteriji za odabir bit će: izvornost ideje, razina invencije, kvaliteta skladateljsko-tehničke razrade i orkestracije. Ako kriterije zadovoljni manji broj skladbi od broja potrebnog za cjelovečernji koncert, odabrane skladbe će biti praizvedene, a ostatak programa će se popuniti baštinjenim djelima hrvatskih autora prema izboru dirigenta projekta. 
 
Skladatelji u natječaju sudjeluju bez naknade. Za izvedbu odabranih skladbi te njihovo eventualno trajno tonsko snimanje, skladateljima se ne plaća naknada. Skladatelji koji sudjeluju u izvedbi svojih skladbi kao solisti, nastupaju bez naknade. 
 
Partiture i dionice skladatelji su dužni predati u PDF formatu na CD-ROM nosaču. Rok predaje radova je do 31. siječnja 2019., osobno ili poštom na adresu:
 
Ksenija Pećanić
RJ Glazba 
Prisavlje 3, 
10 000 Zagreb
 
Rezultati poziva bit će objavljeni na web stranici http://glazba.hrt.hr 11. veljače 2019.godine.
 
Za sve dodatne informacije možete se obratiti dirigentu projekta Saši Nestoroviću na e-mail adresu: sasa.nestor@gmail.com.