Search odaberi kategoriju

Promocija albuma NUVOLA

Promocija albuma NUVOLA

 

29. ožujka 2023. u Tvornici Kulture promocija albuma

 
Od 20.30 na pozornici nas očekuje Tamara Obrovac Quartet, koji predstavlja album Nuvola (Cantus, 2023.) sačinjen od novih Tamarinih skladbi, s kojima ostaje vjerna spoju Istre i jazza, koje ovaj sastav sjajnih glazbenika izvodi s radošću muziciranja ostvarenom kroz neomeđenu slobodu izričaja, virtuoznost, humor i improvizaciju. Od 1997. godine ovaj ansambl, uz skladateljicu i pjevačicu Tamaru Obrovac, čine Matija Dedić (klavir), Žiga Golob (kontrabas) i Kruno Levačić (bubnjevi). Iste je godine prvim albumom kvarteta, Ulika, postavljen temelj Tamarinog izričaja i zvuka po kojem i danas ostaje prepoznatljiva na domaćoj i međunarodnoj jazz sceni.
 
Album će biti predstavljen u sklopu JazzHR-a 
 
U jednoj večeri bit će predstavljena dva albuma.
 
S početkom u 19:30 sati nastupa B’s FUNstallation, bend iza čijeg se imena krije šest glazbenika mlađe hrvatske jazz generacije, koje je trubač Zvonimir Bajević okupio u proljeće 2012. godine. Ovaj dinamični sastav, koji potiče autorsko stvaralaštvo svih članova, prirodno je izrastao iz njihovog dugogodišnjeg zajedničkog prijateljevanja i muziciranja u različitim projektima, a čine ga Zvonimir Bajević (truba, krilnica), Mario Bočić (tenor saksofon), Davor Doležal (gitara), Luka Žužić (klavir, klavijature), Goran Rukavina (kontrabas, el. bas gitara) i Borko Rupena (bubnjevi). 
 
Njihov treći i najnoviji album Hold On (Mast produkcija, 2022.) bandleader Bajević opisuje kao “mali dodatak proteklom vremenu iza nas, koje je bilo sve samo ne normalno i uobičajeno, ali nam je dalo priliku da zastanemo i opet se okrenemo sebi”.