Search odaberi kategoriju

Video presentation

Video presentation
Za tri skladateljice čijoj je glazbi, u povodu njihova 40. rođendana, bio posvećen autorski koncert održan 15. listopada 2019. godine u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa, zabilježen na diskografskom izdanju "40" – Tenu Ivanu Borić, Viktoriju Čop i Ivanu Kiš – moglo bi se reći da osim godine rođenja ne dijele brojne druge zajedničke nazivnike. Sve tri autorice različiti su izdanci zagrebačke skladateljske škole te pripadaju skupini koja je bila lišena egzistencijalnih umjetničkih pitanja generacije koja im je prethodila. Gradeći na prethodno postavljenim temeljima, koje su oblikovale tri skladateljske klase zagrebačke akademije, svaku je od njih autorski odredio kasniji obrazovni, glazbenički i osobni životni put koji su odabrale, nadogradile suradnje te začinili umjetnički ambijenti i svjetovi u koje su zaranjale ili odlazile.
 
U novom serijalu Cantusovih videa tri skladateljice su otkrile informacije o suradnji na ovom albumu, ali i u nešto ležernijem tonu objasnile široj javnosti nepoznate stvari o sebi, željama, planovima i ukusima. Ideja ovog digitalnog serijala je predstaviti skladatelje široj javnosti na način da se osim predstavljanja samog djela ili izdanja, predstave i oni sami.
 
Kako je došlo do njihove suradnje, otkada se poznaju te još brojne detalje otkrile su u intervjuu koji je dostupan na službenom YouTubeu Cantusa.
 
Izdanje "40" možete nabaviti u Cantusovu webshopu te ga možete poslušati na svim digitalnim servisima. 
 
 
 
Kontakt za medije:
Đurđica Sarjanović
durdica.sarjanovic@hds.hr